У цій серії публікацій ми збираємося познайомити вас із перспективним світом субстрату з кокосової койри 🥥
Кокосовий субстрат завоював свою популярність для гідропонного та безґрунтового вирощування завдяки своїм унікальним властивостям та стійкій природі. Це ідеальний вибір для багатьох культур і актив для багатьох виробників у всьому світі.
Кокос знайомий багатьом домогосподарствам, але його використання виходить далеко за межі кулінарного використання. Косметична, паливна, будівельна, медична та сільськогосподарська промисловість регулярно використовують цей чудовий природний продукт. Недарма кокосову пальму часто називають «деревом життя» 🌴.
Використання кокоса в сільському господарстві в основному передбачає використання койри, товстого волокнистого шару, що оточує тверду внутрішню оболонку і зовнішню оболонку кокоса. Для виробництва субстрату використовуються тільки зрілі кокоси, оскільки їх койра стає коричневою, а волокна стають міцнішими. Койра має високий вміст лігніну, що дозволяє їй довго служити, утримувати більше води та не усаджуватись після висихання.
Щоб отримати субстрат, койру спочатку потрібно відокремити від кокоса. Лушпиння змочують у воді, що пом’якшує койру і полегшує її видалення. Після відділення від ендосперму койра висушується, а потім промивається і подрібнюється на більш дрібні компоненти:
Волокна койри, серцевина та стружка змішуються в різних пропорціях, щоб створити ідеальний субстрат з властивостями, пристосованими до потреб конкретної рослин 🌱!